Tri truqe me ndihmën e të cilëve lehtë do t’i pastroni objektet apo stolitë nga mesingu

Keni ndonjë objekt të çmuar, apo ndonjë pjesë stolie nga mesingu? Qe se si më lehtë t’i pastroni me ndihmën e të cilëve lehtë do t’i pastroni

Më parë verifikoni a është vërtet objekti juaj i tëri nga mesingu, apo vetëm shtresa sipërfaqësore.

Provoni ta mbështetni magnetin, nëse kapet për objekt, më siguri nga brenda vërtet është nga ndonjë metal tjetër.

Objektet e tilla pastroni vetëm me sapun dhe me ujë të nxehtë, sepse në të kundërtën do të dëmtoni shtresën sipërfaqësore.

Nëse keni objekt, i cili është në tërësi nga mesingu, provoni këto tritruqe për pastrim!

Keçapi

Ekspertët për pastrim, kur është fjala për eliminimin e njollave më të ndryshme apo ndotjeve, thonë që keçapi është efikas. Thjesht qiteni në leckë dhe me të fërkoni mesingun derisa të kthejë shkëlqimin e mëparshëm. Pastaj fshijeni me leckë të njomë dhe thajeni tërësisht.

Uthulla, kripa dhe mielli

Nga këta tre përbërës bëni pastën, të cilën pastaj do ta fërkoni në mesing dhe e lini të veprojë afro dhjetë minuta. Pastaj shpëlajeni dhe thajeni mirë.

Lëngu i limonit

Thartira do të zbërthejë grimcat e papastërtisë, thjesht fërkojeni objektin me gjysmë limoni apo me peshqir të njomur në lëng limoni. Si edhe me dy substancat e mëparshme, pastaj fshini me leckë të njomur dhe thani objektin tuaj nga mesingu. Si i pastroni ju objektet nga mesingu? Na tregoni nëpërmjet komenteve tuaja!