Pse nuk humbni kilogramët?

Praktikoni rregullisht, numëroni kaloritë, hani fruta dhe perime, dhe akoma mendoni se kilogramët nuk zhduken? Ju po bëni gabime të vogla që nuk i vini re dhe janë fatale.

Ka disa zakone që parandalojnë humbjen e peshës. Pra, duhet të dini se ushqimet që konsiderohen variacione më të shëndetshme nuk përmbajnë domosdo më pak kalori sesa ushqimet jo të shëndetshme.

Disa lëngje frutash shpesh përmbajnë shumë kalori. Mënyra më e mirë për të ndjekur marrjen e kalorive është të regjistroni se çfarë dhe sa keni ngrënë.

Përcaktoni sasinë e saktë të kalorive që përputhen me trupin tuaj dhe planin tuaj të humbjes së peshës.

Shumë njerëz që duan të humbin peshë vazhdimisht përsërisin të njëjtin lloj të stërvitjes, dhe shumica e tyre po përpiqen të heqin qafe depozitat yndyrore në stomak. Por nëse ju lini pas dore ushtrime kardio, nuk do të humbni peshë. Trajnimi i rregullt aktiv ndihmon në djegien e kalorive.

Gjatë ditës është e nevojshme për të pirë shumë ujë, dhe shumë e harrojnë atë, veçanërisht në dimër. Uji është pija më e shëndetshme. Mos harroni se ushqimet e freskëta përmbajnë ushqyes më të shëndetshëm në krahasim me ushqimet e përpunuara që mund të fshehin kalori shtesë. Pra, hani një shumëllojshmëri të perimeve dhe frutave të freskëta.

Nëse keni uri gjatë ditës, ju do të merrni më shpesh ushqim të pashëndetshëm. Energjia e marrë do të ruhet në depozitat e yndyrës në vend se të shpenzohet gjatë ditës.

Përfundimisht, qëndrimi është gjithashtu i rëndësishëm. Nëse mendoni se nuk mund të humbni peshë për shkak të gjenetikës, kjo do të ndikojë negativisht në të gjithë procesin e dietës sua.

Një ushqim i lehtë dhe i varfër në ditë mund të ngadalësojë metabolizmin dhe të shkaktojë ndryshime të caktuara hormonale që rrezikojnë procesin e humbjes së peshës.

Nëse nuk i përmbushni nevojat tuaja ushqyese pas një pushimi të gjatë prej 8 deri 9 orë, mund të hani më shumë vaktin e ardhshëm. Për një energji të nevojshme, qumështi, bizelet, arrat dhe frutat e freskëta janë një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve të rëndësishëm si kalciumi, hekuri, proteina dhe fibra. Për të humbur peshë shpejt, është e rëndësishme që metabolizmi juaj të funksionojë gjatë gjithë ditës. Pra, duhet të hani një pjesë të vogël, dhe shpesh, çdo tre deri në katër orë. Do të ishte ideale të hani