Një gjë që absolutisht nuk duhet të bëni, nëse zgjoheni në mes të natës

Ne të gjithë duam të flejmë mirë natën. Tetë orë gjumë të pandërprera dhe paqësore. Por, ndodh që të zgjoheni në mes të natës.

Dr. Michael Breus, specialist i gjumit, thotë se duhet të shmangni këtë gjë, nëse ju zgjoheni në mes të natës.

Mos shikoni orën!

Dr. Breus shpjegon se shumica e njerëzve kanë një frikë të paarsyeshme nga mungesa e gjumit. Kur ato zgjohen instiktivisht shohin orën. Doktori ju rekomandon, që të mos e bëni këtë. Ora ju shkakton një ndjenjë të shqetësimit dhe ankth. Mundohuni të mos e masni kohën derisa alarmi të bijë, kështu edhe gjumi do të vijë.